Veel belangstelling voor Kick off

De Kick off van De Westlandse Ride 2018 kon maandag 5 maart rekenen op veel belangstelling. In het pand van hoofdsponsor Nature’s Pride hoorden ruim 150 belangstellenden wat er dit jaar op het programma staat. Ook kregen zij te horen voor welk goed doel er dit jaar gefietst wordt.

De Westlandse Ride beleeft dit jaar haar derde editie. Op zaterdag 26 en zondag 27 mei wordt er 24 uur lang in estafettevorm gefietst door de Westlandse regio. Tijdens de Kick off werd duidelijk dat de Olsthoorn Ranch in Naaldwijk opnieuw een prominente rol krijgt in het evenement. Daar vinden namelijk de start en finish plaats van elke estafetteronde en er zijn rustplaatsen, muziek en catering voor de renners en publiek. Op zondag is het bovendien de start- en finishlocatie van de Vrije Toertochten over 25, 50 en 100 km.

Nieuw
Samen met de aanwezigen bij de Kick off blikte voorzitter Paul Franke nog even terug naar de succesvolle editie in 2016. Vervolgens stelde Franke het nieuwe bestuur van De Westlandse Ride voor: Dennis Beekhuizen, Aad van der Valk, Vivian van Rossem, Mariska Vreugdenhil, Sandra Vlielander en Niels Honders. Ook nieuw deze editie is de hoofdsponsor: Nature’s Pride. CEO Fred van Heyningen: “Naast het prachtige doel van deze Ride, zien we het als een mooie sportieve uitdaging om samen als Nature’s Pride team mee te kunnen rijden. Laten we er met elkaar – samen met de vrijwilligers - voor zorgen dat er een groot bedrag beschikbaar komt voor het goede doel.”

Hersentumoren
De Westlandse Ride zet zich in voor de strijd tegen kanker. Ook dit jaar werkt zij daarvoor weer samen met Team Westland. Dit jaar wordt er geld ingezameld voor onderzoek naar hersentumoren, uitgevoerd onder leiding van professor Sillevis van de Daniël den Hoed kliniek. Zijn assistent Pim French legde uit dat het draait om onderzoek naar de genetische veranderingen van tumoren, om een nieuwe behandelmethode te ontwikkelen. Het persoonlijke verhaal van Ellen Nass en Jan Gardien uit De Lier maakten duidelijk waarom dat zo belangrijk is. Hun zus en nichtje Daniëlle kreeg de diagnose hersentumor en moest een zware strijd leveren.

Renners
Deze verhalen maakten de vrijwilligers en renners gemotiveerd om zich tijdens De Westlandse Ride 2018 in te zetten voor het goede doel. Voor de 24-uurs rit hebben zich maar liefst 68 teams ingeschreven. “Binnen zes weken zaten we vol”, lichtte Paul Thoen meteen toe, teamwerver voor de 24 uurs-rit. “Nu is het aan de renners om in de aanloop naar de Ride zoveel mogelijk ludieke acties te bedenken om sponsorgeld bij elkaar te krijgen.” Verschillende acties werden toegelicht: er zijn duizenden oliebollen gebakken, er komt een spinningmarathon, een beachparty en er is een kledingactie.

Toertochten
Wie nog mee wil fietsen, kan deelnemen aan de Vrije Toertochten op zondag 27 mei. Er zijn afstanden van 25, 50 en 100 km. De organisatie hoopt zo veel mogelijk deelnemers aan de start te mogen verwelkomen. Iedereen met een fiets kan mee doen. Inschrijven kan heel makkelijk online via www.dewestlandseride.nl/inschrijven.

Bekijk hier een terugblik op de Kick off (gemaakt door Westlands Media Groep):