Twee plekken vrij voor teams in 24 uurs-rit

Sportieve wielrenners die wel van een stevige uitdaging houden, kunnen toch nog meedoen aan de 24 uurs-rit van De Westlandse Ride. Er blijken namelijk nog twee plekken vrij te zijn!

Dat biedt kansen voor teams die er eerder naast grepen of voor teams die enthousiast zijn gemaakt door anderen en zelf ook het spektakel willen meebeleven. Zie jij het wel zitten om met 4 renners 24 uur lang mee te fietsen met De Westlandse Ride op 26 en 27 mei? Meld je dan snel aan via info@dewestlandseride.nl. Het inschrijfgeld bedraagt 1000 euro per team.

Schuiven

Hoe kan het eigenlijk dat na de eerdere berichten er nu toch plekken over zijn? “De afgelopen periode is er heel wat geschoven met teams die uiteindelijk toch de bezetting niet rond kregen en teams die voor meerdere plekken hadden ingeschreven, maar nu met minder renners blijken te zijn. Nu we alle startplekken koppelen aan een team, blijken er nog twee plekken beschikbaar te zijn”, legt Paul Franke uit. En dus kunnen er nog twee teams meedoen aan dé wieleruitdaging van het Westland.

Rondje

Voor wie het recept van De Westlandse Ride nog niet kent, een korte uitleg. In totaal 68 teams van 4 renners rijden 24 uur lang een ronde door het Westland. Dit rondje is zo’n 30 km lang en ieder team rijdt 6 keer, dus ook ’s nachts. De teams krijgen begeleiding onderweg van motorrijders, maar moeten zich wel aan de verkeersregels houden. Bij terugkomst worden zij afgelost door een volgend team. De snelheid van de renners is 26-28 km per uur. De 24 uurs-rit is namelijk absoluut geen wedstrijd, maar een rit voor het goede doel.

Verzorgd

De start- en finishlocatie is de sfeervolle Olsthoorn Ranch in Naaldwijk. Om de renners te belonen voor hun inzet, worden zij daar goed verzorgd. Bovendien is er zaterdag en zondag een gezellig feestje met muziek en op zondagmiddag een knallend slotprogramma. Daar wil je toch bij zijn?