Inschrijving voor DWR 2020 is geopend!

De Westlandse Ride is in 2020 terug: het fietsevenement vindt op zaterdag 6 en zondag 7 juni 2020 plaats. Voor de vierde keer kunnen wielrenners 24 uur lang fietsen voor het goede doel. De inschrijving is nu geopend!

Vanaf nu is het mogelijk om in te schrijven voor de 24-uurs rit via www.dewestlandseride.nl. Dit jaar is er ruimte voor maar liefst 80 teams! “Vorig jaar hadden we 68 teams aan de start en het enthousiasme was enorm. Daarom hebben we voor komende editie het startschema aangescherpt, zodat er 80 teams mee kunnen doen”, legt voorzitter Paul Franke uit. De organisatie verwacht veel belangstelling, dus het zou zomaar kunnen dat alle startplekken snel zijn vergeven. Wees er daarom snel bij!

Spelregels
De spelregels van de 24-uurs rit van De Westlandse Ride zijn niet veranderd: teams van vier renners rijden 24 uur lang in estafettevorm door het Westland. Dit rondje is zo’n 30 km lang en ieder team rijdt 6 keer, dus ook ’s nachts. “We werken weer aan een prachtige route door de omgeving”, vertelt Franke. “Onderweg worden de renners begeleid door motorrijders, maar iedereen moeten zich wel aan de verkeersregels houden. Bij terugkomst worden zij afgelost door de volgende teams.” De start- en finishlocatie is de sfeervolle Olsthoorn Ranch in Naaldwijk. Om de renners te belonen voor hun inzet, worden zij daar goed verzorgd. “We zorgen voor eten en drinken, maar ook voor slaapplaatsen en douches. Natuurlijk is er ook muziek en een hoop gezelligheid.”

Voeding en kanker
Het inschrijfgeld voor een team van vier renners bedraagt € 1000,-. Dat bedrag is volledig bestemd voor het goede doel: onderzoek naar kanker en de behandelmethoden hiervan, uitgevoerd door het Erasmus MC. Dit jaar kiest De Westlandse Ride voor onderzoek naar de relatie tussen gezonde voeding en kanker. “Het gaat om een onderzoek naar de effecten van een gezond dieet bij patiënten met prostaatkanker. De onderzoekers werken samen met Westlandse leveranciers van versproducten”, stelt Franke.

Nieuwe elementen
De Westlandse Ride 2020 is meer dan alleen de 24-uurs rit. Net als bij eerdere edities, staan er ook voor komend jaar toertochten op de planning voor de zondag. De organisatie heeft nog meer leuke en nieuwe elementen in gedachten, waar achter de schermen hard aan wordt gewerkt. “We maken er met elkaar weer een fantastisch evenement van!”

Schrijf je via www.dewestlandseride.nl in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen of volg De Westlandse Ride op Facebook via @dewestlandseride