Hét fietsevent voor iedereen

De 24 uurs rit van De Westlandse Ride was binnen een paar weken al vol, dus je zou kunnen zeggen dat de organisatie achterover kan leunen. Niets is minder waar! Naast alle voorbereidingen voor een waanzinnig leuk, sportief en veilig evenement, zijn Mariska Vreugdenhil-Sosef en Vivian van Rossem druk bezig met het Westland te enthousiasmeren voor de vrije toertochten op zondag 27 mei.

 

De echte wielrenners kunnen zich wagen aan de 100 km of de 50 km. Voor de gezelligheids-fietser is er een route van 25 km uitgezet. “We hopen natuurlijk om zoveel mogelijk sportievelingen die een fiets in de schuur hebben staan bij ons aan de start te zien”, roepen Mariska en Vivian op. De twee Westlandse meiden zetten zich voor het derde jaar in voor De Westlandse Ride. In 2014 deden ze dat met een speciale Ladies Ride. In 2016 als organisatie van de toertochten en dit jaar ook als bestuurslid. Alles met het doel om zoveel mogelijk geld op te halen voor de strijd tegen kanker.

 

Motivatie

Hun motivatie is vrij helder: “We hebben het allebei van dichtbij meegemaakt hoe het is als een van je ouders geconfronteerd wordt met kanker. Je voelt je als kind zo machteloos en je wilt maar 1 ding: helpen”, zegt Vivian. “De strijd tegen deze ziekte ga je als gezin aan. Een van de dingen die je dan heel concreet kunt doen is geld ophalen”, vult Mariska aan. “We zijn allebei opgevoed met de Westlandse mentaliteit: aanpakken waar je kan en je inzetten om je steentje bij te dragen. Daarnaast is het natuurlijk ook ontzettend gezellig om bij zo’n gaaf evenement betrokken te zijn. We kijken dan ook terug op een heel geslaagd evenement in 2016; zoveel betrokken deelnemers en vrijwilligers en allemaal met hun eigen verhaal. Daar krijg je soms echt een brok van in je keel.”

Het sportieve en ondernemende karakter zit er bij de twee Westlandse meiden al van jongs af aan in. Zo is Vivian opgegroeid in de wielerbranche en heeft ze de liefde voor wielrennen via de fietsenzaak van haar ouders al vroeg meegekregen. Ook bij Mariska in de familie fietst bijna iedereen fanatiek zijn kilometers en daarnaast is vader Ben Sosef zelf ook betrokken bij De Westlandse Ride in de routecommissie.

 

Feestje

De dames zijn het er over eens: 27 mei wordt weer een waanzinnig mooie dag! “Of je nu een wielrenner, recreant of moeder met een kinderzitje voorop bent, iedereen kan op zijn eigen niveau meedoen met de toertochten!” Met de start vanaf de Olsthoorn Ranch in Naaldwijk gaan er drie mooie routes door het Westland en omstreken. En na afloop wordt op de Ranch het eindbedrag bekend gemaakt en volgt er een knalfeest. “Want naast hard werken, zijn wij Westlanders ook erg goed in een feestje bouwen!”, lachen de meiden.

Inschrijven op de dag zelf is beperkt mogelijk, dus schrijf je nu al in! Ga naar www.dewestlandseride.nl/inschrijven