Derde Westlandse Ride brengt € 260.000,- op

De derde editie van De Westlandse Ride werd zondag 27 mei afgesloten met een opbrengst van € 260.000,-. Dit enorme bedrag is bestemd voor onderzoek naar hersentumoren, uitgevoerd door de Daniël den Hoed stichting. Maar liefst 68 teams deden mee aan de 24-uurs tocht door het Westland en 1287 fietsers stapten op de fiets voor de Vrije Toertochten.

Het evenement ging zaterdag 26 mei onder tropische temperaturen van start met de 24 uur van het Westland, een 24 uur lange estafettetocht. Burgemeester Van Ardenne gaf om 14.00 uur het startsein op de Olsthoorn Ranch in Naaldwijk, door een vlam te ontsteken. Daarna werd 24 uur lang gefietst. De kaarsenzakken van Samenloop voor Hoop zorgden voor lichtpuntjes in de nacht. Na binnenkomst op de Olsthoorn Ranch werden de renners in de watten gelegd door de vele vrijwilligers en het team van By Kirby Catering & Events. “Het was een topsfeer met 24 uur lang gezelligheid”, aldus een trotse voorzitter Paul Franke.

Muzikaal programma
Zondag 27 mei waren de Vrije Toertochten van 25, 50 en 100 km. Daar stonden in totaal 1287 fietsers en wielrenners aan de start om een mooie route door Westland en de regio te fietsen. Ook zij konden met stralend weer vertrekken vanaf de Olsthoorn Ranch. De 100 km-rijders gingen richting Rotterdam en hielden pauze op de locatie van de Daniël den Hoed-kliniek. Eenmaal terug op de Olsthoorn Ranch konden de deelnemers genieten van live muziek, terwijl de laatste teams hun ronde maakten.

Grote finale
Het slotakkoord van De Westlandse Ride was de binnenkomst van de enorme stoet van 24-uurs renners en motorbegeleiders. De ‘grande finale’ op de Ranch was een geweldig kippenvelmoment voor renners en supporters. Daarna werd op het podium nog een aantal cheques van teamacties uitgereikt. Tot slot werd dan de eindopbrengst bekend gemaakt. Zes personen die zich afgelopen weekend als deelnemer of vrijwilliger hadden ingezet mochten ieder een cijfer van het eindbedrag bekendmaken, geflankeerd door het organisatieteam. “Zo’n opbrengst hadden we nooit durven dromen, dit is geweldig”, glundert Franke. “Dank aan alle deelnemers, sponsoren, vrijwilligers en supporters voor hun bijdrage!”
De opbrengst van € 260.000,- komt volledig ten goede aan het onderzoek naar hersentumoren van Prof. Sillevis en onderzoeker Pim French, verbonden aan de Daniël den Hoed stichting.