Cheque uitgereikt aan de onderzoekers

De Westlandse Ride 2018 sluit af met het fantastische bedrag van € 275.000,-. Dat werd duidelijk tijdens de afsluitende Goede Doelen Avond van Team Westland, afgelopen donderdag. In het Van der Arend Tropical Plant Center in Naaldwijk werden de cheques uitgereikt aan de goede doelen, onderzoeken en hartenwensen.

DWR-voorzitter Paul Franke en Team Westland-voorzitter Dirk Huis onthulden eerst samen het totaalbedrag van alle acties van dit jaar: een bedrag van maar liefst € 1.037.000,-. Dat geld is dezelfde avond nog uitgereikt aan de professoren die zo goed onderzoek doen naar de oorzaak en behandeling van kanker, aan nazorgprojecten en aan hartenwensen van families die getroffen zijn door de ziekte. Het was een indrukwekkende avond en de verhalen maakten duidelijk waar we het allemaal voor doen.

Herstentumoren
Natuurlijk was er deze avond ook een mooie cheque voor prof. Sillevis en prof. French, die namens het Daniel den Hoed Fonds onderzoek doen naar hersentumoren. Dat onderzoek stond centraal tijdens De Westlandse Ride 2018. Sillevis en French hopen met hun onderzoek een betere behandeling te vinden voor hersentumoren. Zij kregen daarvoor een cheque mee ter waarde van € 325.000,-.

2020
De Westlandse Ride keert terug in 2020. Voorzitter Paul Franke onthulde dat de organisatie het mogelijk wil maken om met 80 teams te gaan rijden. Afgelopen editie deden 68 teams mee aan de 24-uurs rit.