Het goede doel
Samen tegen kanker!
De Westlandse Ride is een evenement om geld in te zamelen voor de strijd tegen kanker in de meest ruime zin van het woord. De insteek van Stichting De Westlandse Ride is om ons lokaal in te zetten. Dit doen wij door met bedrijven en sponsoren uit de regio geld op te halen om (lokale) doelen te kunnen ondersteunen die zich inzetten in de strijd tegen kanker.
De volgende editie gaan we ons weer inzetten om geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker, gesteund door de goede doelencommissie van Team Westland.
Gezonde voeding en kanker
Komende editie zetten we ons in voor het onderzoek naar de relatie tussen gezonde voeding en kanker. Prof. dr. Bangma en zijn team van het Erasmus MC voeren dit onderzoek uit bij mannen met laag-risico prostaatkanker, maar de uitkomsten worden ook gebruikt voor het verbeteren van voedingspatronen en voor andere kankersoorten.
Een deel van de onderzoeksgroep krijgt speciale voeding voorgeschreven, de andere groep eet ‘normaal’. Door de mannen over een lange tijd te volgen en bloed, urine, MRI-scans en weefsel te analyseren, hoopt men meer te weten te komen over de invloed van voeding op tumorgroei. Omdat laag-risico prostaatkanker niet direct om een medische behandeling vraagt, is deze patiëntengroep heel geschikt voor het onderzoek. Bij het aanbod van de gezonde, verse producten werken de onderzoekers samen met Westlandse leveranciers van versproducten. Dit thema gezonde voeding past perfect in ons Westland, waar gezonde voeding geteeld wordt!

Onderzoek naar hersentumoren
In 2018 zamelden we geld in voor het onderzoek naar hersentumoren door Prof. Dr. Sillevis Smitt en Dr. French, verbonden aan het Erasmus Medisch Centrum en het Daniël den Hoed fonds. Uit studies is gebleken dat er reactie op de hersentumor is na vaccinatie van patiënten met een middel dat de genetische veranderingen uit de tumor bevat. Het onderzoek van Sillevis Smitt en French richt zich op de genetische veranderingen van hersentumoren, zowel bij een primaire tumor als bij de teruggekeerde tumor. De artsen willen zo meer kennis vergaren over de tumor en hopen een bijdrage te kunnen leveren aan de ontwikkeling van nieuwe behandelopties voor patiënten met een hersentumor. En dat is nodig, want jaarlijks krijgen 1000 Nederlanders de diagnose hersentumor met vaak een slechte prognose.
