Het goede doel

De Westlandse Ride is een evenement om geld in te zamelen voor de strijd tegen kanker in de meest ruime zin van het woord. De insteek van Stichting De Westlandse Ride is om ons lokaal in te zetten. Dit doen wij door met bedrijven en sponsoren uit de regio geld op te halen om (lokale) doelen te kunnen ondersteunen die zich inzetten in de strijd tegen kanker.

In 2020 gaan we ons weer inzetten om geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker, gesteund door de goede doelencommissie van Team Westland.

Gezonde voeding en kanker

Komende editie richten we ons op het onderzoek naar de relatie tussen gezonde voeding en kanker door Prof. dr. Chris Bangma van het Erasmus MC. Hij richt zich specifiek op dieetinterventies bij mannen met prostaatkanker. In Nederland zijn er zo'n 80.000 mannen die aan prostaatkanker lijden en elk jaar worden 11.000 nieuwe diagnoses gesteld.

Gezonde voeding kan een belangrijke rol spelen in het verloop van de ziekte. In het onderzoek van prof. dr. Bangma volgt de ene groep patiënten met de diagnose laag-risico prostaatkanker een dieet met verse voedingsproducten. De andere groep patiënten volgt dit dieet niet. De artsen kunnen zo ontdekken welke voedingsstoffen een effect hebben op de tumor. Bij het aanbod van het gezonde dieet werken de onderzoekers samen met Westlandse leveranciers van versproducten. De onderzoeksresultaten kunnen ook iets betekenen in het onderzoek naar de behandeling van andere typen kanker.

Onderzoek naar hersentumoren

In 2018 zamelden we geld in voor het onderzoek naar hersentumoren door Prof. Dr. Sillevis Smitt en Dr. French, verbonden aan het Erasmus Medisch Centrum en het Daniël den Hoed fonds. Uit studies is gebleken dat er reactie op de hersentumor is na vaccinatie van patiënten met een middel dat de genetische veranderingen uit de tumor bevat. Het onderzoek van Sillevis Smitt en French richt zich op de genetische veranderingen van hersentumoren, zowel bij een primaire tumor als bij de teruggekeerde tumor. De artsen willen zo meer kennis vergaren over de tumor en hopen een bijdrage te kunnen leveren aan de ontwikkeling van nieuwe behandelopties voor patiënten met een hersentumor. En dat is nodig, want jaarlijks krijgen 1000 Nederlanders de diagnose hersentumor met vaak een slechte prognose.

Mede mogelijk gemaakt door:

Contact

Stichting De Westlandse Ride
De Dintel 47
2673 BC Naaldwijk
KvK 54497442

Stel een vraag