Het goede doel

De Westlandse Ride is een evenement om geld in te zamelen voor de strijd tegen kanker in de meest ruime zin van het woord. De insteek van Stichting De Westlandse Ride is om ons lokaal in te zetten. Dit doen wij door met bedrijven en sponsoren uit de regio geld op te halen om (lokale) doelen te kunnen ondersteunen die zich inzetten in de strijd tegen kanker.

Net als eerdere jaren steunt De Westlandse Ride ook in 2020 de doelen van Team Westland. We zetten ons in voor de Daniël den Hoed stichting. De editie van 2018 was specifiek bedoeld om geld in te zamelen voor onderzoek naar het ontstaan en de behandeling van terugkerende hersentumoren. 

In 2020 gaan we ons weer inzetten om geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker. 

Onderzoek naar hersentumoren

In 2018 zamelden we geld in voor het onderzoek naar hersentumoren door Prof. Sillevis, verbonden aan het Daniël den Hoed fonds. Uit studies is gebleken dat er reactie op de hersentumor is na vaccinatie van patiënten met een middel dat de genetische veranderingen uit de tumor bevat. De Daniel den Hoed stichting wil meer intensief onderzoek doen naar de genetische veranderingen van hersentumoren, zowel bij een primaire tumor als bij de teruggekeerde tumor. De artsen willen zo meer kennis vergaren over de tumor en hopen een bijdrage te kunnen leveren aan de ontwikkeling van nieuwe behandelopties voor patiënten met een hersentumor. En dat is nodig, want jaarlijks krijgen 1000 Nederlanders de diagnose hersentumor met vaak een slechte prognose.

Mede mogelijk gemaakt door:

Contact

Stichting De Westlandse Ride
De Dintel 47
2673 BC Naaldwijk
KvK 54497442

Stel een vraag