Het goede doel

De Westlandse Ride is een evenement om geld in te zamelen voor de strijd tegen kanker in de meest ruime zin van het woord. De insteek van Stichting De Westlandse Ride is om ons lokaal in te zetten. Dit doen wij door met bedrijven en sponsoren uit de regio geld op te halen om (lokale) doelen te kunnen ondersteunen die zich inzetten in de strijd tegen kanker.

In 2020 gaan we ons weer inzetten om geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker, gesteund door de goede doelencommissie van Team Westland.

Gezonde voeding en kanker

Komende editie zetten we ons in voor het onderzoek naar de relatie tussen gezonde voeding en kanker door Prof. dr. Chris Bangma van het Erasmus MC. De onderzoekers hopen nutriënten en voedingstoffen te kunnen ontdekken en aanwijzen die een effect hebben op de tumor. Ook de kwaliteit van leven van de patiënten wordt meegewogen in de studie.

Het onderzoek richt zich op dieetinterventies bij mannen met laag-risico prostaatkanker. Dit is een van de weinige vormen van kanker die niet direct een medische behandeling vraagt. Daarom is deze groep heel geschikt voor dit onderzoek, waarmee veel kennis wordt opgedaan die in de toekomst bij andere kankersoorten uitgezet kan worden. In de studie volgt de ene groep patiënten een dieet met verse voedingsproducten, de andere groep niet. Bij het aanbod van de gezonde, verse producten werken de onderzoekers samen met Westlandse leveranciers van versproducten.

Onderzoek naar hersentumoren

In 2018 zamelden we geld in voor het onderzoek naar hersentumoren door Prof. Dr. Sillevis Smitt en Dr. French, verbonden aan het Erasmus Medisch Centrum en het Daniël den Hoed fonds. Uit studies is gebleken dat er reactie op de hersentumor is na vaccinatie van patiënten met een middel dat de genetische veranderingen uit de tumor bevat. Het onderzoek van Sillevis Smitt en French richt zich op de genetische veranderingen van hersentumoren, zowel bij een primaire tumor als bij de teruggekeerde tumor. De artsen willen zo meer kennis vergaren over de tumor en hopen een bijdrage te kunnen leveren aan de ontwikkeling van nieuwe behandelopties voor patiënten met een hersentumor. En dat is nodig, want jaarlijks krijgen 1000 Nederlanders de diagnose hersentumor met vaak een slechte prognose.

Mede mogelijk gemaakt door:

Contact

Stichting De Westlandse Ride
De Dintel 47
2673 BC Naaldwijk
KvK 54497442

Stel een vraag